Tuli ähvardab inimeste kodusid ka Jeruusalemmas ja Jordani jõe läänekaldal, vahendab BBC News.

Iisraeli politseiülema sõnul kahtlustatakse mõnedel juhtudel süütamist. Peaminister Benjamin Netanyahu sõnul kujutab süütamine sellisel juhul endast terrorit.

„Iga tulekahju, mis on süütamise või süütamisele õhutamise tagajärg, on igas mõttes terror ja me kohtleme seda sellisena,“ tsiteeris Netanyahut ajaleht Haaretz. „Igaüks, kes püüab Iisraeli Riigi osi maha põletada, saab karmilt karistada.“

Politseiülem Roni Alsheich ütles, et kui tulekahjud on süüdatud tahtlikult, võib vabalt oletada, et need on poliitiliselt motiveeritud.

Palestiinlaste presidendi Mahmoud Abbasi liikumine Fatah teatas vastuseks, et Iisraeli ametnikud kasutavad põlengut ära palestiinlaste süüdistamiseks.

„See, mis põleb, on meie puud ja meie ajaloolise Palestiina maa,“ teatas Fatah.

Araabiakeelses sotsiaalmeedias hakkas levima hashtag #Israel_on_fire („Iisrael põleb“) ning enamik säutsujaid väljendas põlengu üle rahulolu.

Iisraeli avaliku julgeoleku ministri Gilad Erdani sõnul on kaheksa inimest vahistatud. Erdani sõnul kahtlustatakse süütamist umbes poolte põlengute puhul ning politsei on mõnedes kohtades leidnud põlevaid materjale ja maha kallatud süütevedelikke.

Iisraeli meedia teatel osaleb asja uurimises sisejulgeolekuteenistus Shin Bet.