Hail Trump, hail our people, hail victory! (Olgu tervitatud Trump, olgu tervitatud meie rahvas, olgu tervitatud võit!)“ tervitas kokkutulnuid Richard B. Spencer, kes on populariseerinud mõistet „alt-right“ enda juhitud liikumise kirjeldamiseks. Spenceri sõnul on tema unistus „uus ühiskond, etnoriik, mis oleks kogunemispunkt kõigi eurooplaste jaoks“, ning on üles kutsunud „rahumeelsele etnilisele puhastusele“, vahendab The Atlantic.

Suurema osa päevast rääkisid kõnelejad oma ideoloogiast suhteliselt leebete väljenditega, andes sellele esitletava näo. Kuid pärast õhtusööki, kui enamik ajakirjanikke oli juba lahkunud, tõusis Spencer püsti ja pidas oma järgijatele kõne, mis nõretas antisemitismist ning ei jätnud kahtlust, mille poole ta tegelikult püüdleb. Peavoolu ajakirjandust nimetas ta „Lügenpresse’ks“ (saksa keeles „valepress“). Selle mõiste olevat Spencer laenanud „saksa originaalist“ ning on teada, et Saksa natsid kasutasid seda oma kriitikute ründamiseks ajakirjanduses.

Ameerika oli kuni selle möödunud põlvkonnani valge riik, mis oli mõeldud meie endi ja meie õitsengu jaoks,“ ütles Spencer. „See on meie looming, see on meie pärand ja see kuulub meile.“

Publik vastas hüüete, aplausi ja innukate natsitervitustega.