"Pakkuge vahetusi või hinda," teatas pilti jaganud noormees ühes asjade ostu, müügi ja vahetusega tegelevas Facebooki rühmas.

Lisaks sellele, kui palju eksklusiivne kaup maksab, pakub võimalikele ostjatele huvi, kas taolist vormi võib üldse omada ning kas selle kandmine on lubatud.

"See on hea küsimus, see on päris mitme otsaga asi," jääb vormi müüja sotsiaalmeedias salapäraseks. Siiski lisab ta, et vormi avalikult kanda ei tohi, kuid selle omamine on mingil määral lubatud.

Noormees on kogu komplekti hinnaks märkinud 130 eurot, kuid avaldab lootust, et huvilised võivad hinda tingida.

Komplekti müüv noormees (nimi toimetusele teada - A.P.) täpsustas Delfile, et on juba pikemat aega kogunud taolisi esemeid. "Olen jupikaupa kokku ostnud eri kohtadest: internetiportaalidest, suurematelt vanavara laatadelt," kirjeldas noormees.

PPA pressiesindaja Ruth Vilusaar kinnitas, et politseile on info müügikuulutuse kohta teada. "Politsei vormielementide ostmine, müümine või vahetamine ei ole tsiviilkäibes keelatud. Näiteks on mitmeid kollektsionääre, kes on huvitatud erinevate organisatsioonide ametnike esemete kogumisest," märkis politsei esindaja.

Politseivormi ja selle juurde kuuluvaid elemente tohivad siiski kasutada ja kanda vaid politseiametnikud. "Seadusest tulenevalt on tavainimestel vormi kandmine kui ka seeläbi enda politseiametnikuna esitlemine karistatav," lisas Vilusaar.