63-aastane Blair tahab ajalehe andmetel tuua kogu oma ettevõtlustegevuse ühe katuse alla Westministeri piirkonda ja palkas oma 130 inimesest koosnevat meeskonda nõustama endise Šotimaa leiboristide juhi Jim Murphy.

„Blair ei ole sugugi rahul Theresa Mayga,“ ütles allikas Timesile. „Ta arvab, et peaminister on täielik kergekaallane.“

Ühtlasi arvavat Blair, et leiboristide esimees Jeremy Corbyn on „hullumeelne“ ja konservatiividel võib Euroopa Liidust lahkumine „nihu minna“. „Ta leiab, et Ühendkuningriigi poliitikas on tohutu tühimik, mille ta võiks täita,“ rääkis allikas.

Euroopa Liidust lahkumist mittetoetav endine leiboristide juht peaks lähiajal kohtuma peaminister Mayga, seda hoolimata sellest, et peaministri meeskonna hinnangul on Blair osa endiste ministrite „mittepühast alliansist“, kuhu kuulub ka konservatiivist endine varakantsler George Osborne, kes samuti toetab majanduslikku ühendusse jäämist.

Valitsusallika sõnul on Blair viimasel ajal Osborne'iga korduvalt kohtunud, märgib ajaleht.

George Osborne

„Tony ja Georg on omavahel kohtunud, et arutada referendumijärgsest poliitilist olukorda,“ lausus ta.

Allikas, kellel on viimastel päevadel õnnestunud kõneleda mõlema mehega, ütles: „George on enam-vähem samal arvamusel, mis Tony Blair, et Euroopa Liidust lahkumine lõppeb katastroofi, pisarate, viha ja kibestumusega. Et Euroopa Liidust lahkumine on kui autoõnnetus – korralik ahelavarii.“

Tony Blair

Valitsusallikas ütles, et „Blair üritab saada aimu valitsuse seisukohtadest ja seda mõjutada“. „Ta üritab süsteemist infot ammutada. Ta tahab sisse pääseda, et rääkida arendamisest või Lähis-Idast ja seejärel pööre teha,“ rääkis allikas.

Üks ministrinõunikest leidis: „Blair tulistab oma poolele jalga, kuna ta on mürgine ning mida rohkem on sõnal „Blair“ seos 50. artikli ja Euroopa Liitu jäämisega, seda vähem tuleb see tema poolele kasuks. Oleks parem, kui ta jätkas selle teema rahule.“

Naamist kavandavat Blair järgmise aasta algul.