Eelmisel reedel kodusadamasse Tallinnasse paaripäevasele puhkusele saabunud NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pealt avastasid maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad ülisuure koguse maksumärkideta sigarette, lisaks kanget ja lahjat alkoholi.

Eelmisel reedel saabus NATO miinitõrjelaevastik Tallinna mereväebaasi. Toimus pidulik vastuvõtt, mehed sai paar päeva puhkust. Sakala meeskonnale see puhkus kõige meeldivamalt ei alanud, sest laevale saabusid maksu- ja tolliameti töötajad ning riigiprokurör.

Riigiprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles TV3-le, et 11. novembril leiti Eesti mereväele kuuluvalt laevalt umbes 50 kasti sigarette ning umbes tuhat liitrit kanget ja natuke lahjat alkoholi.

Salasuitse oli 56 kasti, hetkel ei soovita sigarettide päritoluriiki avaldada.

Sellest juhtumist andis MTA-le teada mereväe juhatus ise. Mereväe laevastiku ülem Jüri Saska ütles, et praegu uuritakse, kas mereväelased on ületanud riiki toodavate tollikaupade määra.

Sakala on praeguseks sadamast lahkunud ning missiooni jätkamas. Sakala meeskonda kuulub 34 inimest. "Uurimine käib, kas kellelegi kahtlustus või süüdistus esitatakse, on mul esialgu väga raske kommenteerida," ütles Saska. Teame aga, et allüksuse eest vastutab allüksuse ülem. Pole teada, kas kapten kaubaveos osales, küll aga vastutab kapten kõige eest, mis laevas toimub, ütles Saska.

Tänaseks mereväebaasist lahkunud aluse meeskonnast kedagi toimunuga seoses kinnipeetud ei ole. Riigiprokuratuur kaalub juhtumi taustal kriminaalasja algatamist. Vaata täpsemalt TV3 videost!