„Kristiine ristmik on üks keerulisemaid liiklusristmikke Tallinnas, mis vajab mitte ainult reguleerimist vaid ka pidevat järelvalvet, et tagada ohutu liiklemine nii jalakäijatele kui ka sõidukitele,“ sõnas Lauri Laats.

„Tallinna transpordiameti andmed näitavad, et nimetatud ristmikul toimub 4000 rikkumist päevas. Olukorra kontrolli alla saamiseks paigaldas Tallinna linnavalitsus juba 2012. aasta aprillis tiheda liiklusega Kristiine ristmikule üles liikluskaamerad, mis pidid mõõtma nii ristmikul liiklevate sõidukite kiirust, fikseerima keelavate foorituledega ristmiku ületajaid ja ühistranspordiradade lubamatut kasutamist. Kahjuks jäi lõplik teostus aga bürokraatia hammasrataste vahele ning siiani pole süsteem toiminud.“

Laatsi sõnul on liiklusrikkumiste eest karistamine riigi pädevuses, mis tingis ka probleemi kaamerate käivitamisega, sest Tallinnal küll liikluskaamera oli, kuid selle kasutamise õigust mitte. „Mul on hea meel, et linn ja riik on selle küsimuse suutnud siiski lahendada liikluskaamerate kasutusse andmisega maanteeametile.

Vastavalt linnavolikogu otsuse eelnõule antakse Tallinna linna poolt Maanteeametile üle 5 aastaks tasuta kasutuseks Kristiine ristmiku liikluskaamerad ning tarkvaraandmekeskus koos kaamerapunktidega.