Liikumine soovib teha ettevalmistusi ajaks, mil võim Venemaal ühel või teisel põhjusel vahetub. Hodorkovski usub, et Venemaad ootavad aastatel 2018-2024 suured muutused ning selleks tuleb valmistuda, vahendavad Helsingin Sanomat ja Yle.

Hordorkovski tõi näiteks Nõukogude Liidu lagunemisele järgnenud aastad, mil nii mõnigi venelane pettus uuendustes. "1990ndate aastate viga oli vilets kommunikatsioon," sõnas Hodorkovski täna Helsingi messikeskuses toimunud kogunemisel. Toonased otsustajad ei selgitanud inimestele, mida ja miks nad teevad, nentis Hodorkovski ja lisas, et liikumisel tuleb sellest õppida.

Hodorkovski sõnul on kavas luua projekt, mis ühendab eri parteide toetajaid. "Tahame, et võim vahetuks seaduslikult ausate valimiste teel," sõnas Hodorkovski.

Helsingis koguneti praktilistel põhjustel - paljudel venelastel on lihtne Soome sõita. "Olen liikumise rajaja, oleks olnud kummaline, kui ma ise ei oleks osalenud. Venemaale ei või ma minna," sõnas viimastel aastatel Šveitsis ja Londonis maapaos olnud Hodorkovski.

Mihhail Hodorkovski oli üks Venemaa rikkamaid oligarhe, kes mõisteti 2003. aastal Venemaal vangi. 2013. aastal andis Putin talle armu ja ta pääses vanglast.