Rääkides Venemaa plaanidest olukorra destabiliseerimiseks Ukrainas märkis Dublõk, et plaani eesmärk on „sisemine destabiliseerimine“ – ennetähtaegsete parlamendivalimiste organiseerimine eesmärgiga tuua võimule ja tugevdada Vene-meelseid jõude uues parlamendis väljavaatega muuta Ukraina Euroopale suunatud kurssi ja välispoliitilist vektorit, vahendab UNIAN.

Aktiivse tegevuse algus on Dublõki sõnul planeeritud 15. novembrile, kui toimub „pangahoiustajate üleukrainaline protestiaktsioon“. Alates 17. novembrist kaasatakse protestiaktsioonidesse kommunaaltariifide tõstmise küsimus. Protestiaktsioonid peaksid üle kasvama valitsushoonete blokeerimiseks, pretensioonide laiendamiseks ja nõudmisteks võimudele, teatas Dublõk.

„Vene kuraatorite plaani järgi kavatsetakse protestiaktsioonidele luua massilise toetuse mulje, muu hulgas on juba viidud aktiivne agitatsioon sotsiaalvõrgustikesse, mida Vene eriteenistused kasutavad aktiivselt meie riigi territooriumil,“ ütles Dublõk.

Dublõk lisas, et SBU ja Ukraina välisluureteenistuse (SZRU) saadud andmed annavad tunnistust sellest, et Vene „stsenaristid“ on kavandanud nende sündmuste ajal niinimetatud „massirahutusi“ ja isegi seda, et „keegi saaks vastasseisu käigus politsei või õiguskaitseorganitega teatud vigastusi“. „Seda hakkavad nad tõlgendama oma Vene telekanalites nii, et Ukraina võimud ei suuda Ukraina pealinna ja riigi teisi regioone oma kontrolli all hoida,“ ütles Dublõk.