Kiiresti kohale läinud politseinikud ja päästjad selgitasid kaldale kutsutud lastele õhukese jääga seotud ohte, teatas Lõuna päästekeskus.

„Isegi hea ujumisoskuse korral on läbi jää vajumine väga ohtlik, sest omal jõul sealt välja pääsemine võib osutuda äärmiselt keeruliseks. Külmas vees kaotab täiskasvanud inimene 10 minutiga teadvuse. Lapsed või eakad veelgi kiiremini. Seega päästab jää murdumise korral vaid väga kiire abi,“ selgitas päästeameti Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu.

Päästeamet paneb südamele, et veekogudele tekkinud õhukesele jääle minek on eluohtlik.„Lapsevanemad peavad leidma aja, et oma lastele jääga seotud ohtudest ja jääst läbi vajumise tagajärgedest rääkida. Nii on lastel turvalisem ja vanematel rahulikum meel,“ lisas Uustalu.

Nõrgal jääl viibijatest ei tohi kindlasti niisama mööda jalutada, vaid nad tuleb end ise ohtu seadmata jäält kohe ära kutsuda. Abi vajavat inimest märgates helistage numbril 112. Ohtlikus olukorras käitumise või läbi jää vajunud inimeste päästmise kohta saab lähemalt lugeda päästeameti kodulehelt.