Peamistele majanduslikele positsioonidele pakutakse Goldman Sachsi endist juhtivtöötajat Steve Mnuchinit, keda mainitakse võimaliku rahandusministrina, ning pankrotivaradesse investeerijat Wilbur Rossi.

Trumpi kampaaniameeskonna juhtiv liige on ka konservatiivne kolumnist ja Ronald Reageni Valge Maja meeskonna endine ametnik Lawrence Kudlow, kes töötas Bear Stearnsi peaökonomistina, ning konservatiivse Heritage Foundationi ökonomist Steve Moore, kes aitas koostada Trumpi maksuplaane.

Trump on kiidelnud ka oma sidemetega Wall Streetil, vaatamata kampaania suunatusele USA äri- ja poliitilise eliidi vastu.

„Ma tunnen kõige nutikamaid mehi Wall Streetil. Ma tunnen meie parimaid läbirääkijaid. Ma tunnen ülehinnatud mehi, alahinnatud mehi, mehi, kellest keegi pole midagi kuulnud, kes on tapjad, kes on suurepärased,“ ütles Trump juunis peetud kõnes. „Me peame neid inimesi kasutama. Mehed nagu [General Electricu endine tegevjuht] Jack Welch. Mulle meeldivad mehed nagu Henry Kravis [erakapitalifirma KKR kaasasutaja]. Ma tahaksin kaasata oma sõbra [miljardärist investori] Carl Icahni. Tähendab, meil on inimesi, kes on suurepärased.“

Terasetootja Nuccori endine tegevjuht Dan Dimicco, üks Trumpi tähtsamaid nõuandjaid majanduse ja kaubanduspoliitika alal ütles, et ootab Trumpi administratsiooni palju äritegelasi. Ta arvab ka, et Trump kaasab establishment’i vabariiklasi, keda ta on kogu 18-kuulise kampaania jooksul rünnanud. See aitaks rahustada vabariiklasi, kes tahavad näha Trumpi meeskonnas Washingtoni establishment’i kogenud poliitikakujundajaid.

Lepitav lähenemine võib olla eriti tähtis välis- ja kaitsevaldkonnas, kus Trump on kampaania käigus mõnikord toetunud nõuandjatele, kes on pehmelt öeldes USA poliitilise establishment’i äärel.

Rahvusliku julgeoleku alal on Trump pöördunud riigikaitse luureagentuuri (DIA) endise juhi Michael Flynni poole, kes on olnud Vene propagandakanali RT regulaarne analüütik, ning Keith Kelloggi poole, kes on töötanud erasektoris pärast ajutiste okupatsioonivõimude töös osalemist Bagdadis pärast 2003. aasta sissetungi.

Trumpi teiste nõuandjate hulgas on Lähis-Ida analüütik Walid Phares, keda on kritiseeritud sidemete eest Liibanoni kodusõja kristlaste relvarühmitusega 1980. aastatel.

Peaprokuröriks on tihti pakutud New Yorgi endist linnapead Rudy Giulianit, kes on olnud Trumpi valjuhäälne toetaja ja nõuandja alates suvest.

Vaatamata edule valijate hulgas on oht, et Trumpi poliitika kutsub suurt vastuseisu esile kongressis.