Mary Jordani sõnul on tänavused USA presidendivalimised näidanud, et on palju asju, millega rahvas ei ole rahul. "Ja nad on nii meeleheitel, et on nõus hääletama enesekeskse ksenofoobi poolt," märkis Mary Jordan.

Küsimusele, milles peitub populistide edu, nagu näitas seda Donald J. Trumpi valituks osutumine, vastas Mary Jordan, et selles on süüdi meedia. "Meedia on süüdi valeinformatsiooni levitamises. Inimesi lollitatakse, puudub faktikontroll. Seda tehakse järjepidevalt: tõde ja meelelahutus ristuvad," märkis Mary Jordan.

Kunstniku ja kodanikuaktivisti sõnul tuleb aru saada, et Trump polnud varasemalt mitte ainult korrumpeerunud ärimees, aga ta oli ka tõsielusaate-staar. Kõik teavad, et need saated ei peegelda päriselu. Aga sellest sai tema lava, mis aitas tal meediat ära kasutada. Meedia oli nii elevil reitingutest ja kordas hirmsaid asju, mida Trump ette söötis. Naisena puudutasid mind mõned märkused eriti. Jube, et selliseid märkuseid avalikult üldse tehakse. Lastel ja noortel tüdrukutel on ju kõrvad. See on kohutav aeg olnud. Võib olla isegi ajaloo hirmsamaid valimised," märkis Mary Jordan.

Täna hommikul selgus, et Ameerika Ühendriikide 45. president on Donald Trump.