Politsei kutsuti Tyforsi elektrijaama kell 15.31 kohaliku aja järgi. Teatati, et kaks isikut sai väljas elektriliini vahetades elektrilöögi, vahendab Aftonbladet.

Esimesena jõudsid õnnetuskohale päästeteenistus ja kiirabi, kelle pingutused meeste elu päästmiseks olid aga asjatud.

Hukkunud on Eestist pärit mehed, üks 60. eluaastates ja teine umbes 25-aastane, kes töötasid elektrifirma Ellevio suure alltöövõtja heaks. Nad olid vahetamas elektriliini Ludvika kommuunis asuva Tyforsi ja Värmlandi läänis asuva Lesjöforsi vahel.

Õnnetus juhtus, kui mehed arvasid, et elektriliin pole voolu all, teatas ajaleht Dala-Demokraten. Tegelikult läbis mõlema mehe keha 30 000-voldine vool.

Kella 20 ajal lülitati elektrijaamast vool välja, et politsei saaks hakata asja uurima.

Ellevio juht Johan Lindehag ütles oma avalduses, et midagi sellist poleks tohtinud juhtuda.

„Ma olen juhtunu tõttu sügavalt kurb ning minu mõtted on praegu hukkunute perekondade, sõprade ja kolleegide juures,“ ütles Lindehag. „Ohutus on alati kõige tähtsam ja iga õnnetus on täielik ebaõnnestumine. See on meie kõigi jaoks väga raske päev.“

Kaastunnet avaldab ka meeste tööandja:

"LEONHARD WEISS ENERGY AS avaldab sügavat kaastunnet oma kahe Rootsis hukkunud töötaja lähedastele ning sõpradele. Oleme mõtetes teiega ning osutame igakülgset abi hukkunute kodumaale toomisel ning nende viimsele teekonnale saatmisel.

Kinnitame, et mõlemal töötajal oli sõlmitud nõuetekohane elukindlustusleping."

Jaga
Kommentaarid