Euroopa Liidu seni ühe vastuvõtlikuma asüülipoliitikaga riigi ministeerium leiab, et Euroopa Liit peaks võtma eeskuju Austraaliast, mis ei võimalda paadipõgenikel riiki saabuda, vaid toimetab nad laagritesse kolmandates riikides, kus neil on võimalik seejärel seaduslikul teel varjupaika taotleda.

Pressiesindaja ütles ajalehele, et kui võtta põgenikelt väljavaade, et neil on võimalik senisel moel Euroopa Liitu jõuda, võib see veenda migrante eluohtlikule ja kulukale teekonnale üldse mitte asuma.

Eesmärk peab olema lõpetada inimsmugeldajate tegevus, rõhutas ta.

Ministeeriumi ettepaneku kohaselt hakataks paadipõgenikke Euroopasse toimetamise asemel viima riikidesse nagu Tuneesia, Egiptus jne, kus neil on võimalik seejärel asüüli taotleda.

Alles juhul, kui nende varjupaigataotlus saab positiivse vastuse ehk see rahuldatakse, oleks neil võimalik nendest riikidest Euroopasse saabuda.

Ministeeriumi juhib Thomas de Maiziere, kes kuulub liidukantsler Angela Merkeli erakonda Kristlik-Demokraatlik Liit. Merkelil on vaja oma toetust, mis migratsioonikriisi aastatel hakkas lagnema, lähenevate valimiste eel taas kasvatada.