Alguses, kui sugulased hakkasid aastaid tagasi toona umbes 4-aastase tüdruku kohta küsima, siis ema ütles, et pere noorim laps on vanaema juures Tacomas, vahendab Seattle Times. Teistele öeldi aga, et tüdruk elab oma pärisisaga.

Aastad läksid edasi ja sugulased hakkasid üha rohkem pärima ja kahtlema ning "uus lugu tuli välja mõelda", seisab Snohomishi maakonna kohtu poolt välja antud läbiotsimismääruses.

Seega väitis esiteks ema osadele inimestele, et tüdruk suri tuulerõugetesse ja ajukasvajasse, teistele aga, et ta uppus vanni. Ühe uppumisversiooni kohaselt jäi 4-aastane tüdruk üksi ja lõi pea vastu vanni ära. Samas teine ema versioon ütles, et lapse uppumises oli süüdi tema õde, 6-aastane tüdruk.

Kõigest sellest hoolimata ei teavitanud keegi kunagi tüdruku surmast.

Kaks nädalat tagasi leidsid aga Snohomishi maakonna uurijad ühe lapse jäänused. Jäänuseid leiti tüdruku emapoolse vanaisa mobiilse maja juures asuvast plastikust konteinerist. Lisaks jäänustele leiti veel beebiriideid, teipi ja raamitud fotosid.

Lapse isik ja tema surma põhjus pole veel tuvastatud. Kohtumääruses on lapse isik tähistatud initsiaalidega T.K.

Kadunud tüdruku viimane elumärk pärineb 2010. aasta septembrist, kui ta elas Lynnwoodi piirkonnas ja sai seal arsti juures immuunsusesüsti. Pärast seda pole tüdruku, kes praegu peaks olema umbes 9-aastane, kohta järgnevate aastate ühtegi märget kooliskäimise või muu kohta. Tüdruku kasuisa ja ema on aga aastaid sotsiaaltoetuste avaldustesse märkinud tüdruku elavaks.

Kedagi veel tänase seisuga vahistatud pole, kuid tüdruku õed-vennad on võetud sotsiaaltöötajate hoole alla. Politsei jätkab uurimist.