Sir Michael kinnitas teisipäeval, et konflikt Moskvaga ei ole 2017. aastal tõenäoline, vahendab Daily Mail.

Riigikaitsekomisjonis viidati, et endise NATO Euroopa liitlasvägede ülema asetäitja, kindral Sir Richard Shirreffi raamatu „2017 War With Russia“ („2017 sõda Venemaaga“) süžee on võimalik.

„Noh, on palju inimesi, kes kirjutavad raamatuid ja püüavad neid müüa, ja see on väga hea raamat. Siiski ei nõustu ma sellega, et sõda Venemaaga on tõenäoline järgmisel aastal. Ma arvan, et see on liiga äärmuslik,“ ütles Fallon. „Me oleme sel aastal ja varasematel aastatel näinud Venemaa palju suuremat agressiooni, kaugmaa lennuväe näol, allveelaevade tegevuse näol ja lennukikandja gruppi, mis seilas läbi meie vete, Venemaa rolli Süürias ja mujal. Aga ma ei arva, et see kuulutab ette avalikku konflikti järgmisel aastal. Ja ma loodan, et kindral Shirreff tunnistab, ja ma arvan, et ta teeb seda, et NATO vastab nüüd. Niisiis, NATO vastab väljakutsele.“

Briti kaitseminister kinnitas, et otsus saata 800 Briti sõdurit järgmisel aastal Eestisse oli mõeldud „varasema püünistraadi“ loomiseks ja heidutuseks võimaliku agressiooni vastu.

„Eestisse ettepaigutamise kogu mõte on korraldada, kui soovite, varasem püünistraat, et jõud seal ei peaks ootama pingete eskaleerumist. Jõud on igal juhul seal alates järgmisest kevadest, kõigis kolmes Balti riigis. See on osaliselt kindlustunde tõstmine, aga see on ka heidutus – et teha väga selgeks kõigile potentsiaalsetele agressoritele, et NATO on valmis reageerima,“ ütles Fallon.

Küsimusele, kas Suurbritannia oleks võimeline 2018. või 2019. aastal Venemaaga sõda pidama, vastas Fallon: „Jah, me oleksime valmis suurendama tempot sellises olukorras, mida ma otsekohe ette ei näe. Jah, loomulikult ei tee me seda üksi. Me teeme seda NATO aktiivse liikmena ja eeldatavalt mingisuguses NATO stsenaariumis.“