Paari nädala eest sai ka Eesti politsei teate, et Harku vallas on klouniriietes inimene üht last hirmutanud. Täna hommikul märkas klounikostüümis tegelast ka üks Delfi lugeja.

"Lasnamäe kanalis nähti täna killer clown'i liiklemas," teatas lugeja, püstitades ühtlasi küsimuse, kas hirmuäratavad klounid on Eestisse saabunud. Õigustatud küsimus, kuid loodetavasti siiski mitte.

Sellest juhtumist ei ole Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava kinnitusel politseile teada antud. "Seega ei oska spekuleerida, miks inimene klounikostüümis ringi liigub. Vahest läheb mõnele üritusele või valmistub halloween'iks?"

Aava märkis, et kuigi seaduse järgi ei ole keelatud kostümeeritult, maskis või näomaalingutega avalikus kohas viibida, siis tuleks alati arvestada sellega, mida tunnevad teised inimesed. "Oma käitumisega ei tohi tekitada hirmu ümberkaudsetes inimestes. Ehmunud või hirmul inimese käitumine võib sellises olukorras olla etteaimamatu ja lihtne arusaamatus või nali võib lõppeda väga tõsiste tagajärgedega," hoiatas Aava.

Kahtlust äratavast olukorrast või inimesest tuleb alati teada anda hädaabinumbril 112.

Samas rõhutas Aava, et ei ole ilus oma tegevusega pahatahtlikult ja meelega tekitada teistes hirmu ja paanikat. Avalikus kohas kostümeeritult ja rekvisiitidega ringi liikumine võib tekitada olukorra, mida lähevad lahendama ka korrakaitsjad, kes samuti ei saa kuidagi teada, kas tegu on naljaga. Seega tuleks neid lihtsaid, kuid tõhusaid avalikus kohas käitumise põhitõdesid alati meeles pidada, eriti läheneva halloween'i ajal.