Vene ajaleht Kommersant teatas, et Danasi teade langes kokku Venemaa riikliku julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi ootamatu saabumisega Belgradi. Kommersandi teatel arvavad kohalikud eksperdid, et visiidi eesmärk oli Montenegro juhtumi arutamine ning skandaali ärahoidmine Serbia-Vene suhetes, vahendab Serbia portaal B92.

Veel kirjutas Kommersant, et Patrušev võeti Belgradis vastu kõige kõrgemal tasemel, kõik tema kohtumisel toimusid „kinnisel režiimil“ ja visiidi alguses teatati, et Serbia võimudele tehti ettepanek allkirjastada julgeolekualane vastastikuse mõistmise memorandum.

Kommersandi teatel kahtlevad aga paljud Serbia poliitikud ja eksperdid, et see memorandum oli Patruševi visiidi peamine eesmärk, sest memorandumit oli arutatud ka varem ning sellel ei ole siduvat iseloomu.

Kommersant rõhutas, et Patrušev saabus Belgradi pärast seda, kui Serbia peaminister Aleksandar Vučić oli teatanud, et paljastati plaan Montenegro riigivõimuinstitutsioonide jõuga ülevõtmiseks välisjõu abiga. Sellega kinnitas Vučić Montenegro eriprokuröri Milivoje Katnići varasemat informatsiooni.

Kommersant lisas, et pärast Patruševi ja Vučići kohtumist tehti lühike avaldus, mille põhisisu oli, et Venemaa ja Serbia julgeolekuteenistused teevad edukat koostööd.

Anonüümseks jäänud allikad Belgradis ütlesid Kommersandile, et Patruševi peamine ülesanne oli „olukorra lahendamine ja skandaali ärahoidmine Vene-Serbia suhetes“ ning tehtud avaldust arvesse võttes „näib Moskva emissar olevat edukas olnud“.

Kommersant märkis, et ka Belgrad ei ole skandaalist huvitatud, kuid teiselt poolt ei soovi ka, et teda kahtlustataks sidemetes kriminaalse tegevusega naaberriigi vastu.

Serbia siseminister ja asepeaminister Nebojša Stefanović ütles varem, et Patruševi visiit oli kokku lepitud mitu kuud varem ning sellel polnud spiooniskandaaliga midagi pistmist.