51-aastase Martini advokaadid taotlevad reedel föderaalkohtunikult tema vahi alt vabastamist. Magistraadikohtunik A. David Copperthite ei rahuldanud eelmisel nädalal samasugust taotlust, nõustudes prokuröriga, et on oht Martini põgenemiseks, võttes arvesse, et USA vaenlased tahaksid väga rohkem teada saada ülisalajase informatsiooni kohta, mis Martini kodust leiti, vahendab Associated Press.

Prokuratuuri Martini vahi alla jätmise toetuseks esitatud argumentide hulgas oli ka see, et „oluline osa“ Martini kodust leitud 50 terabaidist digitaalsest informatsioonist oli „ülimalt salastatud“.

See informatsioon sisaldab „väljaspool Ühendriike kattevarju all“ töötavate luureametnike nimesid ning võib ohtu seada nende elud, nendega koos töötavate inimeste ohutuse ning USA luureoperatsioonid.

Martini advokaadid James Wyda ja Deborah Boardman on väitnud, et USA mereväe endine leitnant oli pelgalt vastupandamatu kogumiskirega ja täitmatu õppija, kes ei suutnud piiri pidada ning võttis koju kaasa dokumente püüdes sellega ekslikult parandada oma tööoskusi.

Advokaadid väidavad, et Martin armastab oma perekonda ja riiki ning ei ole mingeid tõendeid, et ta oleks informatsiooni mõne võõrriigiga jaganud või oleks seda kavatsenud.