Õppuse legendi järgi on ülesõidukohal toimunud liiklusõnnetus reisirongi, ohtlikku ainet vedava veoki ja kahe sõiduauto vahel. Õnnetuse tagajärjel on ohtlikku ainet vedava veoki tsistern hakanud lekkima. Üks sõiduauto on saadud löögist paiskunud kraavi, teine jäänud sõiduteele. Reisirong on seisma jäänud õnnetuskohast umbes 100 m kaugusele. Rongis viibivad reisijad on vigastatud.

Õppusel harjutatakse ametkondade ja ettevõtete vahelist koostööd. Kõik osapooled saavad lihvida oskusi oma tööspetsiifikast lähtudes. Päästjad peavad hakkama saama rohkete kannatanute ning tegelema ohtliku aine lokaliseerimise ja lekke likvideerimisega. Rongijuht ning klienditeenindaja saavad harjutuse käigus läbi proovida tegevused sellise õnnetuse korral ning nii nemad kui politsei kiirreageerijad on sunnitud ohjeldama rongis viibivat kahtlast isikut.

Õppusest võtavad osa politsei, kiirabi, pääste ja Elron (Eesti Liinirongid AS).

Tegemist on pääste mõistes suurõnnetuslaadse sündmusega ning sellise sisuga õppus toimus viimati Pärnumaal ligi kümme aastat tagasi. Õppus algas kell 11 ning lõppeb kell 14. Tavaliiklus õppuspaigas võib olla häiritud. Liiklejatel palume jälgida ajutisi liiklusmärke või reguleerijat. Võimalusel palume kasutada Pulli rongipeatuse ülesõidukohta.