Ekspertide hinnangul võimaldab see tugevdada Kaliningradi kaitset ning on vääriline vastus NATO sõjalise kohaloleku suurendamisele Balti riikides, teatab Izvestija.

Izvestija andmetel lähevad moodustatava divisjoni koosseisu juba Mustalt merelt Läänemerele saabunud kaks esimest väikest raketilaeva Zeljonõi Dol ja Serpuhhov. Veel kolm laeva on kavas ehitada ja laevastikule üle anda 2020. aastaks.

„Väikeste raketilaevade divisjoni ja brigaadi moodustamine Balti laevastiku koosseisus on juba alanud,“ teatas Izvestijale Venemaa kaitseministeeriumi informeeritud allikas. „Plaanime töö lõpule viia lähema kahe-kolme aastaga. Värskelt moodustatud formeeringud on praegu juba saanud esimesed raketikompleksid ja laevad.“

Strateegia ja tehnoloogia analüüsi keskuse direktor Ruslan Puhhov ütles Izvestijale, et uued rannikukaitse raketikompleksid koos väikeste raketilaevadega, mis on varustatud tiibrakettidega Kalibr, ei tugevda mitte ainult Kaliningradi oblasti kaitset, vaid on ka asümmeetriline vastus NATO sõjaväelaste kontingendi kohaloleku suurendamisele Balti riikides.