Rail Balticut on meile vaja. See on põhimõtteline teema, kuna raudteeühendus on meil ainult Venemaaga ning Valgast ümberistumisega saab Riiga.

Selle asemel, et Rail Balticu (RB) jaoks täiesti uus trass teha, piisaks sellest, kui olemasolev Tallinn-Pärnu raudteetrass korda teha - kapitaalremont trassile, kurvid laugemaks ja vähemaks, teine rööpapaar juurde, kontaktvõrk lisada ja aed, kui see vajalikuks osutub. Tuleb kordades odavam kui selle praegune projekt.

Kui Edelaraudtee vinguma hakkab, võtke nad koostööpartneriks või ostke see raudtee ära. Tuleb ikkagi odavam. Rail Baltic ei ole praegu nii tähtis kui pääs mandrilt saartele. Madal veetase ja probleemid laevadega on praegu kuum ja tundlik teema.

Valitsus võiks RB raha hoopis suunata püsiühenduse rajamisele mandrilt saartele. Kas siis tunnel või sild (või mõlemat) kus oleks 2+2 sõidurada ja kaherealine raudtee.

Raudtee läks kunagi Raplast Virtsu. Raudtee oli ka Kuressaarest Osmussaarde. Oleks väga äge rongiga Kuressaarde saada. Hiiumaa-poolne raudtee aga võiks läbi Haapsalu minna. Olekski rohkem põhjust raudtee Haapsallu ja sealt edasi taastada.