RUDN-i instituudi asejuht Nikita Danjuk ütles, et Venemaa on praegu „väljakuulutamata sõjaseisundis“ ning sõda käib mitmel rindel, millest üks on „mentaalne rinne“, teatas Kommersant Interfaxi vahendusel.

Danjuk ütles Kommersandile, et „lääne planeerijad“ kasutavad „riigipöörete inspireerimise praktikat“ ning tudengkond on üks peamistest „lammutajatest“.

Danjuki „kaose“ vastu võitlemise meeskond on välja töötanud haridusprogrammi „Venemaa tulevikustsenaariumid“, mis kujutab endast loenguid „hävituslikele poliitilistele jõududele vastutegevuse küsimuste üle“. Kahe aasta jooksul külastasid Danjuk ja tema kolleegid enam kui 40 Moskva ja umbes kümmet regionaalset kõrgkooli, kus kutsusid tudengeid üles väljendama oma seisukohta poliitilistes küsimustes. Programmi tegelik eesmärk oli aga hinnata tudengite ja õppejõudude „protestipotentsiaali“.

„Selle projekti tulemuste põhjal koostati memod teenistuslikuks kasutamiseks muu hulgas riigivõimuorganitele ning teatud eristruktuuridele. Kahjuks toimub professorite ja õppejõudude koosseisu tasemel mitte avalikult, aga häbenemata riigivastaste ideede destruktiivne propaganda,“ teatas Danjuk Kommersandile.