Venemaa otsustas lauipäeval mitte pikendada humanitaarpausi ja see lõppes õhtupoolikul kell seitse, misjärel alustati taas ägedat sõjategevust mööda läbi linna jooksvat rindejoont, vahendab AFP Süüria Inimõiguste Vaatluskeskust.

Kolm inimest sai vigastada, kui pommitati mässuliste käes olevat Salaheddini ja Al-Mashhadi linnajagu, teatas vaatluskeskus, lisades, et esimene humanitaarpausijärgne õhurünnak tabas opositsiooni kontrolli all olevat Sheikh Saeedi rajooni, kust teatati ka ägedatest kokkupõrgetest.

Mässuliste aladel viibiv uudisteagentuuri AFP korrespondent teatas samuti kokkupõrgetest ja suurtükitulest.

Kohalikud elanikud ega mässulised ei võtnud kuulda Damaskuse ja Moskva üleskutset lahkuda pärast kolmekuist valitsusvägede piiramist ja elurajoonide pommitamist humanitaarpausi ajal linnast.

Paus sai alguse neljapäeval, kui Moskva teatas ajutisest õhurünnakute peatamisest.

Armee avas evakuatsiooniks kaheksa koridori, kuid nende kaudu lahkus ainult käputäis inimesi.

ÜRO palus Venemaal pikendada ajutist relvarahu esmaspäevani, et jõuda tsiviilisikute evakueerimiseni Aleppo erinevatest piirkondadest ja toimetada nendeni hädavajalikku humanitaarabi.

Julgeolekugarantiide puudumisel ei ole seda õnnestunud seni teha. Viimati toimetati linna mässuliste käes olevatele aladele humanitaarabi 7. juulil, märkis ÜRO peasekretär Ban Ki-moon neljapäeval.