Täna kell 12.15 tegi vene keelt kõnelev meesterahvas telefoni teel pommiähvarduse, kus väitis, et Tallinna lennujaamast Pariisi suunduvale lennukile on paigutatud lõhkekeha. Lisaks väitis helistaja, et lõhkekehasid on ka mujal lennujaama territooriumil, ütles prokuratuur.

Koheselt peatati lennujaamast väljuvad lennud, lennujaama avatud alad evakueeriti ning päästeameti pommigrupp asus lennujaama ruume kontrollima. Pommigrupp lõpetas kontrolli mõni minut pärast kella kaht, ühtegi ohtlikku eset ei tuvastatud. Jätkub pisteline pagasikontroll ning reisijad lubati taas lennujaama.

Esialgu teatati, et pommiähvardus tehti mobiiltelefonilt ning helistajaks oli mees, kes hetkel kannab karistust kinnipidamisasutuses. Hiljem politsei täpsustas, et pommiähvardus tehti vangla taksofonist. Nimelt on kinnipeetavatele ette nähtud telefoni kasutamise võimalus. Ähvardajale esitatakse kuriteokahtlustus karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalja Vester: “Arusaadavalt riivavad sellised ähvardused ühiskonna turvatunnet. Seetõttu on ilmselge, et õiguskaitseasutused suhtuvad taolistesse ähvardustesse äärmise tõsidusega. Praeguseks on kahtlustatav tuvastatud ning jätkuvad edasised menetlustoimingud, mille käigus selgitame välja ka selle, miks kahtlustatav oma teo toime pani.“

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuur ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur

Mäletatavasti tehti Tallinna lennujaamale tõsisem ähvardus ka tänavu 27. augustil. Toona öösel veidi enne kella 6 ütles lennujaamas turvakontrolli läbiv Hispaania kodanik turvatöötajatele, et tema pagasis on lõhkeseadeldis. Lennujaama reageerisid koheselt viis patrulli ning mees peeti politseinike poolt kinni.

Samuti valitses lennujaamas hiljuti samuti pommioht, kui 25. juuli öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Helistajat pole senini tabatud.