„Kui USA läheb terve mõistuse ja juba enda jaoks küllaltki valusa kogemuse vastaselt ikkagi sanktsioonimeetmete edasise laiendamise teed, kinnitan teile, et meie arsenalis leidub samme, mis resoneeruvad piisavalt valusalt. Eelkõige selles, mis puudutab Ameerika positsioneerumist maailmas ja Ameerika poliitikat Venemaa ja Euroopa suunal tervikuna,“ ütles Rjabkov riigiduumas USA-ga plutooniumi utiliseerimise kokkuleppe peatamise arutamise käigus, vahendab RIA Novosti.

Rjabkovi sõnul „on meie vastuse elemendiks Ameerika vaenulikule kursile alati olnud ebasümmeetriliste meetmete kasutamise võimalus“. Rjabkov rõhutas, et Venemaa vastused on rangelt proportsionaalsed ja doseeritud ning need on just nimelt vastused.

„Me hoiame järjekindlalt kinni kursist sellele, et USA sanktsioonide poliitika ei saa reaktsiooni mitte ainult peegelmeetmete näol. Nii meie maa piiride taga kui ka sees on viimasel ajal olnud palju kuulda selliseid libakriitikuid, kes on öelnud: „No jah, võtke kasutusele oma peegelmeetodid, neil ei ole siin niikuinii arveid ja omandit. Esiteks, see pole tõsi, on nii arved kui ka omand, vastavad meetmed on ja võivad olla edaspidi väga ja väga valulikud, isegi kui need on peegelmeetmed,“ ütles Rjabkov.