Ecuadori välisministeerium teatas, et kuigi jääb oma 2012. aasta otsuse juurde Assange’ile varjupaik anda, mis põhineb õiguspärasel murel, et ta seisab silmitsi poliitilise tagakiusamisega, austab Ecuador teiste riikide suveräänsust ega sekku või toeta ühtki kandidaati välisriikide valimistel, vahendab Associated Press.

„Otsus see informatsioon avalikustada on ainuüksi WikiLeaksi organisatsiooni vastutusel,“ teatas Ecuadori välisministeerium.

Ecuador tunnistas Assange’i internetita jätmist 24 tundi pärast seda, kui WikiLeaks teatas Twitteris, et Ecuador katkestas Assange’i internetiühenduse laupäeval pärast Clintoni Wall Streeti investeerimispangas Goldman Sachsis peetud kõnede avaldamist WikiLeaksi poolt.

Hiljem teisipäeval väitis WikiLeaks, et USA riigisekretär John Kerry sekkus isiklikult ja palus Ecuadoril takistada Assange’il Clintoni kohta dokumentide avaldamist. „Mitmele USA allikale“ viidates teatas WikiLeaks, et Kerry esitas selle palve eelmisel kuul Ecuadori presidendile Rafael Correale.