„Täna alates kella 10-st hommikul peatatakse Venemaa õhu- ja kosmosejõudude ning Süüria õhujõudude lennuväe löögid Aleppo piirkonnas. Õhulöökide ennetähtaegne peatamine on vajalik humanitaarpausi kehtestamiseks 20. oktoobril,“ ütles Šoigu Interfaxi vahendusel.

Šoigu sõnul võimaldab õhulöökide ennetähtaegne peatamine tagada tsiviilelanike ohutu väljumise kuut koridori mööda ning valmistada ette haigete ja haavatute evakueerimise Aleppo idaosast.

Šoigu pöördus nende riikide juhtkondade poole, kellel on mõju Aleppo idaosas paiknevatele mässuliste võitlejatele, et need veenaksid mässuliste juhte lahingutegevust peatama ja linnast lahkuma. Šoigu lubas, et Süüria väed tõmmatakse tagasi, et võimaldada mässuliste võitlejatel koos relvadega sellest piirkonnast takistamatult lahkuda.

„Selleks tõmmatakse Süüria väed samaaegselt humanitaarpausi algusega tagasi distantsile, mis võimaldab võitlejatel takistamatult Aleppo idaosast lahkuda koos relvadega mööda kaht spetsiaalselt loodud koridori, esiteks, mööda Castello teed ja teiseks Souk el-Khai turu piirkonnas,“ ütles Šoigu.

Venemaa relvajõudude kindralstaabi operatiivpeavalitsuse ülem Sergei Rudskoi teatas esmaspäeval, et Aleppo piirkonnas tehakse humanitaarpaus 20. oktoobril kell 8.00-16.00. Sel ajal õhurünnakuid ei toimu.