Rootsis kuriteokahtluse tõttu tagaotsitav Assange peitub alates 2012. aastast Londonis Ecuadori saatkonnas.

„Saame kinnitada, et Ecuador katkestas laupäeval kell 17 Assange´i internetiühenduse, veidi pärast seda kui avaldati Clintoni Goldman Sachsi kõned,“ kirjutati Wikileaksi teates.

Esmaspäeval avaldas Wikileaks kolme Clintoni kõne tekstid, mille endine välisminister investeerimispanga Goldman Sachsi juhtidele pidas. Kõned peeti aastal 2013 suletud uste taga ning kõrge honorari eest, kokku maksis pank Clintonile esinemiste eest 675 000 dollarit (612 000 eurot). Kõige vastuolulisemaks võib ilmselt pidada vabandavas toonis kommentaari, et pangandussektori piiramine on poliitilistel põhjustel vajalik. „Kui kogu press ütleb, et Wall Street on süüdi, siis ei saa [parlamendiliige] lihtsalt käed rüpes seista,“ ütles Clinton.

Wikileaks ei teatanud, kust tekstid pärinesid. Varem on USA valitsus süüdistanud Venemaad demokraatliku partei serveritesse häkkimises ja saadud materjalide Wikileaksile esitamises.

Ecuadori valitsus juhtunut ei kommenteerinud, ent riigi välisminister Guillaum Long teatas, et Assange on poliitpõgenikuna jätkuvalt valitsuse kaitse all. „Asüüli andmise tinginud eeldused kehtivad endiselt,“ märkis minister esmaspäeval.