Sanktsioonide küsimust arutatakse Euroopa Liidu tippkohtumisel neljapäeval ja reedel. Venemaale on Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide poolt juba kehtestatud sanktsioonid seoses Krimmi poolsaare okupeerimisega ja riigi rolliga Ida-Ukraina venemeelsete mässuliste toetamises, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung kirjutab, toetudes oma allikatele, et keeruliseks on osutunud kokkuleppe saavutamine konservatiivist Merkeli kabinetti kuuluvate sotsiaaldemokraatide ja mitmete Euroopa Liidu riikidega.

Üleüldist pahameelt Venemaa suhtes kasvatas aga õhurünnak ÜRO ja Süüria Araabia Punase Poolkuu märkidega humanitaarkonvoi vastu eelmisel kuul ja Venemaa tegevus Aleppo linna pommitamisel, selgub allikate jutust.

Lääs süüdistab Moskvat ja Damaskust haiglate pommitamises, tsiviilisikute tapmises ja humanitaaroperatsioonide takistamises. ÜRO teatas, et nende konvoi ründamise taga oli samuti Venemaa. Moskva samal ajal aga eitab järjekindlalt igasugust väärkäitumist.

USA president Barack Obama ütles telefonivestluses Merkeliga, et ta toetab „tugevamat vastust“, kui Euroopa Liit suudab selles kokku leppida, vahendab ajaleht allikate sõnu.

Nende sõnul kaalutakse sanktsioonide kehtestamist lennundussektori või sektorite vastu, millel on mõju Venemaa kaitseministeeriumile.

Saksa valitsus keeldus Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungi artiklit kommenteerimast.