Õnnetusest laekus teade häirekeskusele 9. oktoobri õhtul kümmekond minutit enne kella üheksat. Esialgsetel andmetel sõitis 1983. aastal sündinud mees koos oma 12-aastase pojaga Kolga-Jaani vallas metsavaheteel traktoriga T-20. Praegu teadaolevalt kaotas traktor pimedal ajal metsasihil juhitavuse. Teelt välja sõitmise eel hüppasid isa ja poeg masinalt maha. Traktor sõitis kraavi, kus paiskus külili ning kukkus peale maha hüpanud poisile, kes hukkus.

„Sündmuskohal töötavad politseiuurijad teevad kõik endast oleneva, et selgitada lapse surmani viinud traagilise õnnetuse üksikasjad,“ ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ning avaldas politsei poolt sügavat kaastunnet kaotuse puhul hukkunud poisi vanematele, õele-vennale ja teistele lähedastele.

Operatiivjuht selgitas, et ekspertiiside läbiviimise kõrval vajab põhjalikku selgitamist, kes õnnetuse juhtudes traktorit parasjagu juhtis. „Politseil on infot, mille järgi võis traktorit õnnetuse eel roolida poisslaps, kuid lähemalt vajab uurimist, kas ja milline roll juhtimisele kaasa aitamisel oli isal,“ lisas ta.

„Kahetsusväärne on, et kuna isal puudub traktori või muu sõiduvahendi juhtimise õigus, ei saa kindel olla tema valmisolekus ja oskuses mõnd sõidukit ohutult juhtida, veel vähem juhendada alaealist sellist võimsat masinat ohjama,“ ütles Virk.

Õnnetuse üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Jaga
Kommentaarid