Clinton, kellel on novembrikuistel valimistel hädasti vaja Sandersi noortest ja vasakpoolsetest koosneva koalitsiooni hääli, kutsub ühes avalduses üles vabakaubandusele ja avatud piiridele, lubades Wall Streetile lepitavalt läheneda. Alles hiljuti otsustas ta neist seisukohtadest loobuda, et minna kaasa populaarsete Sandersi rünnakutega kaubanduslepete ja suurpankade vastu, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Wikileaks tõi päevavalgele mitu endise välisministri mitteavalikku sõnavõttu aastatest 2013 ja 2014. Clinton ise keeldus oma kunagisi sõnavõtte avalikustamast.

“See on väga selge näide sellest, miks progressiivsetel puudub usaldus Clintoni suhtes,” ütles Tobita Chow, kes juhib Chicagos vasakpoolset organisatsiooni, mis toetas eelvalimistel Sandersit. “Progresiivne liikumine peab võtma Clintoniga ühendust, et veenduda tema seisukohtades neis küsimustes, milledest ta oma toonastes kõnedes rääkis.”

Wikileaksi lekke varjutas reedel 11 aasta taguse lindistuse avalikuks tulek, milles vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump teeb naiste kohta seksuaalse sisuga roppe avaldusi.

Vermonti senaator Sanders teatas pärast demokraatide eelvalimistel kaotamist, et toetab novembrikuistel presidendivalimistel erakonna kandidaati Hillary Clintonit.

Sellegipoolest on Clintonil raskusi noore millenniumi põlvkonna toetuse võitmisega. Just viimaste toetus oli võtmetähtsusega Sandersi edule, ja demokraatidel on kartus, et paljastuste tõttu ei pruugi suur osa neist soovida valimistest osa võtta.

“See on suur murekoht ja neist paljastustest ei ole kindlasti abi,” tunnistas progressiivse organisatsiooni Meie Revolutsioon juhatuse esimees Larry Cohen. “See mõjutab valimisosalust, valimisentusiasmi, kampaaniat tegevate vabatahtlike arvu ja muidki asju.”

Clinton ise keeldus Wikileaksi paljastusi laupäeval kommenteerimast.