Intervjuus ajakirjale Esquire ütles Blair, et on „tragöödia“, et brittidele jäeti valida konservatiivse partei kõva Brexiti ning tema sõnul „vasakäärmusliku“ ja 1960. aastatesse kinni jäänud leiboristliku partei vahel, vahendab Reuters.

„Ma ei tea, kas minu jaoks on mingit rolli,“ ütles Blair. „On olemas piir, kui palju ma tahan praegusel hetkel oma enda positsiooni kohta öelda. Kõik, mida ma võin öelda, on, et see on see, kus poliitika praegu on. Kas mul on selles suhtes tugevad tunded? Jah, mul on. Kas ma olen sellest väga motiveeritud? Jah. Kuhu ma siit lähen? Mida täpselt ma teen? See on lahtine küsimus.“

Blairi sõnul pakub leiboristide praegune juht Jeremy Corbyn „segu fantaasiast ja vigadest“. Selle tagajärjel on Suurbritannia „üheparteiline riik“.

„Põhjus, miks nende meeste seisukoht ei ole selline, mis valijaid ligi meelitaks, ei ole see, et nad on liiga vasakpoolsed või see, et nad on liiga põhimõttelised. See on see, et nad eksivad liiga palju,“ teatas Blair. „Ausalt öeldes on Briti poliitika jaoks tragöödia, kui riigi ees on valik kõva Brexiti peale välja mineva konservatiivse valitsuse ja meid tagasi kuuekümnendatesse viivasse poliitikasse uskuva vasakäärmusliku leiboristliku partei vahel.“

Blairi võimalused haarata omale taas juhtroll Briti poliitikas võivad olla piiratud pärast seitsmeaastase juurdluse tulemusena juulis antud hinnangut tema Iraagi sõja õigustamise kohta, millega seoses arvavad paljud britid, et Blairi vastu tuleks algatada kriminaaljuurdlus.