"Riiklikult peab Eestis soodustatama hajaasustusena elamist, see tagab inimeste ellujäämise, mitte ei taga seda kobaras korruselamutes elamine ja kuhugi keldrisse hulgakesti põgenemine. Eestlased peaks tagasi maale kolima, väikestesse alevikesse ja väikelinnadesse ja veelgi hajusamalt valla maaa-alale üksikelamutesse, üksiktaludesse. Tõenäosus on nii sõja puhkemisel suurem, et inimesed ja kogu rahvas jääb ikka elama.

Muidugi seejures neisse kohtadesse ka iga talu ja eramaja juurde varjendite ehitamine pole liiast. Samas maapiirkonna elu soodustab kasvõi väikepõllumajandusega tegelemist, mis annab oma toidu kätte. Hajaasustuse eluviis on territoriaalkaitse kohalt vastasele keeruline allutada.

Ja sama elektrivarustuse seisukohalt, kus elektrijaamad ei koondu ühte kohta, näiteks Ida-Virumaale, aga hoopis energiatootmine kaasajastub väikeelektrijaamade (tuul, päike, bioküttel) rajamiseks. Sama andmeside levimise kohalt peab sidevõrk olema pigem killustunud ja erinevate tehnoloogiatele rajatud. Agressoril on hajusat eluviisi keeruline hävitada."

Hea lugeja, kui hästi oled Sina kodus valmis võimalikeks kriisiolukordadeks - olgu selleks looduskatastroofid või sõjaline rünnak, kui ebatõenäoline see ka ei tunduks?