Vargus tõstatab nüüd üles küsimuse, et kas NSA on kolme aasta jooksul sattunud või sattumas jälle kõrgelt salastatud materjali piinlikusse paljastamisskandaali, kirjutab leht.

Mäletatavasti oli 2013. aastal ajakirjanikele ja avalikkusele valgustkartvat infot edastanud Edward J. Snowden samuti agentuuri heaks alltööd teinud isik.

Vahistatud isiku - kes sarnaselt Snowdenile töötas samuti kontsultatsioonifirmas Booz Allen Hamilton, kes vastutab NSA mitme ülisalajase küberoperatsiooni ehitamise ja opereerimise eest - poolt varastatud info paistab allikate väitel olevat siiski võrreldes Snowdeni juhtumiga teist laadi.

Tegemist peaks olema ülisalajase "lähtekoodiga", mille NSA arendas, et murda sisse vastasriikide nagu Venemaa, Hiina, Iraan ja Põhja-Korea arvutisüsteemidesse. Kahe ametniku sõnul oli osa infot, mida vahistatud töötaja arvatakse olevat varastanud, juba tegelikult iganenud.

Tegemist on juba mitmenda suurema skandaaliga lähipäevadel, kuhu on segatud ka NSA. Nimelt eile väitsid kaks Yahoo endist töötajat ja üks asjaga kursis olev isik Reutersile, et Yahoo skännis sadu miljoneid Yahoo Maili kontosid, et leida FBI jaoks infot, kes selle omaorda edastas ilmselt NSA-le. Loe sellest pikemalt siit.