„Me käivitame [artikli 50] enne järgmise aasta märtsi lõppu,“ lubas May BBC poliitikasaates Andrew Marr show. „Nüüd kui [Euroopa Liit] teab, milline saab olema meie ajastus, saame me teha ennetavat tööd selleks, et pärast lahkumisprotsessi käivitamist tagada lahkumiskõneluste sujuvus.“

May lisas, et soovib lahkumisläbirääkimistel Euroopa Liidult õiglast kokkulepet, mistõttu ei kavatse ta anda avalikkusele läbirääkimistest ega oma seisukohtadest jooksvat kommentaari.

May: taastame Suurbritannia suveräänsuse

May lubas usutluses ajalehele Sunday Times, et Ühendkuningriigist saab „suveräänne ja iseseisev riik“, kui järgmisel aastal tühistatakse akt, millega saareriigist sai Euroopa Majandusühenduse (EL-i eelkäija) liikmesriik, vahendab uudistekanal Sky News.

Peaminister on juba mitmendat nädalat Euroopa Liidu ametnike, investorite ja ta enda juhitava tooride partei surve all, andmaks lahkumisplaanide kohta rohkem teavet, kui seda teeb tema juhtlause „Brexit tähendab Brexitit“.

Täna erakonna iga-aastasel konverentsil loodab May senist kriitikat tõrjuda oma lubadusega tühistada 1972. aasta Euroopa ühenduste seadus, mis võimaldas brittidel astuda Euroopa Majandusühendusse, millest sai hiljem Euroopa Liit.

Valitsusjuhi sõnul tutvustatakse tühistamisakti järgmise aasta kevadel. „See märgib esimest sammu teel Suurbritannia suveräänsuse ja iseseisvuse taastamiseni,“ lubas May. „See annab võimu ja autoriteedi tagasi meie riigi institutsioonidele. See tähendab Euroopa Liidu seaduste ülemvõimu lõppu Suurbritannias.“