“Võimsaim relv meie käes on häbi,” tunnistas Johnson, rääkides Venemaa survestamisest. “Maailma suhtumine Venemaasse on karmistunud ning minu hinnangul usutakse üha enam, et Vene riiki ähvardab paariaks muutumise oht.”

Välisministri sõnul on neil tõendeid Venemaa õhuvägede sõjakuritegude kohta Süürias. “Nad heidavad ühe pommi, ootavad seejärel abitöötajate saabumist ning seda, et tsiviilelanikud tõmbaksid vigastatud rusudest välja, ja heidavad viis minutit hiljem järgmise pommi,” kirjeldas Johnson. “Meil on piisavalt alust uskuda, et just venelased on seda teinud. Me üritame seda dokumenteerida, sest see on minu hinnangul kahtlemata sõjakuritegu.”

Tema hinnangul minetab Venemaa sellise tegevusega maailmas igasuguse poolehoiu ja imetluse. “Kui Putini strateegia on Venemaa suurus ja hiilgus, siis ähvardab teda risk näha seda põrmu varisemas, sest tema tegudesse suhtutakse põlgusega,” lausus Johnson.

Moskva viib koos Süüria valitsusvägedega Aleppos läbi pealetungi linna mässuliste käes oleva osa vallutamiseks pärast relvarahu nurjumist eelmisel nädalal. Kolmapäeval pommitati Aleppo idaosas kaht suuremat haiglat, mida ÜRO peasekretär Ban Ki-moon nimetas sõjakuriteoks.