Newsweeki teatel külastasid Trump Hotelsi esindajat Kuubat 1998. aastal, et kohtuda kohalike ametnikega äritegemise eesmärgil, vahendab CNN.

Ettevõte kulutas reisile üle 68 000 dollari ning ei näi olevat saanud vajalikku USA rahandusministeeriumi litsentsi Kuubal rahakulutamiseks, teatas Newsweek.

„Nad teadsid selgelt, millised reeglid on, ja rikkusid neid,“ ütles artikli autor Kurt Eichenwald CNN-ile.

Trumpi kampaaniamänedžer Kellyanne Conway eitas ABC-le seaduse rikkumist. „Ta on Kuuba suhtes väga kriitiline. Ta on Castro suhtes väga kriitiline,“ ütles Conway. „Kas me räägime sellest, et tema hotell investeeris 1998. aastal Kuubale raha? Ei.“

Viis aastakümmet kehtinud kaubandusembargo tõttu on USA kodanikel keelatud Kuubal raha kulutada.

USA ja Kuuba taastasid suhted eelmisel aastal ning president Barack Obama on leevendanud mõningaid sanktsioone.

Varem sel kuul Miamis toimunud valimisüritusel sarjas Trump Kuuba suhtes tehtud poliitikamuudatusi. „Kõik need järeleandmised, mida Barack Obama on Castro režiimile teinud, tehti täidesaatva korralduse kaudu, mis tähendab, et järgmine president võib need ära muuta ja seda ma ka teen, kui Castro režiim ei täida meie nõudmisi,“ ütles Trump.

Aastakümneid on USA kuubalaste kogukond olnud ustavalt vabariiklaste leeris ning kallutanud valimised Florida osariigis tihti vabariiklaste kasuks. Viimastel aastatel on aga vaatlejate sõnul toimumas põlvkondlik nihe ning Florida rahvusvahelise ülikooli küsitlus Kuuba päritolu inimeste hulgas Miami-Dade’i maakonnas varem sel kuul näitas, et enamik neist toetab embargo kaotamist. Sama küsitlus näitas, et 35,5 protsenti USA kuubalastest toetab Trumpi ja 31,4 protsenti demokraatide kandidaati Hillary Clintonit.