„Leidub liikmesriike, kes tahaksid näha ühtseid sõjajõude,“ ütles Fallon Brativslavas toimunud kohtumisel ajakirjanikele. „See kõlab nagu Euroopa armee ja me oleme sellele vastu.

Fallon lisab, et kuni Ühendkuningriik euroliitu kuulub, on riik vastu ka ELi sõjalise staabi moodustamisele. „Euroopa on sõjalisi staape täis, meil ei ole veel ühte tarvis,“ ütles Fallon.

Prantsusmaa ja Saksamaa kaitseministrid toetasid kohtumisel ELi kaitsestrateegia vastuvõtmist, mis näeks ette sõjaliste kulutuste suurendamist, ühiseid kaitsehankeid, rahuoperatsioonide laiendamist ja küberkaitsevõime tõhustamist. Fallon kinnitas, et koos Ühendkuningriigiga väljendasid vastuseisu Prantsusmaa ja Saksamaa plaanidele ka Rootsi, Holland, Poola, Läti ja Leedu.

Saksamaa ja Prantsusmaa rõhutasid omalt poolt, et neil puudub igasugune plaan ühesuguseid mundreid kandva Euroopa armee loomiseks. „Eesmärk on kasutada koos Euroopa riikide erinevaid tugevusi, et olla valmis üheskoos kiiresti tegutsema,“ ütles Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen. Ta viitas, et Euroopa ei suutnud 2014. aastal Lääne-Aafrika ebolaepideemiale piisavalt koordineeritult reageerida.