Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment ütles Delfile, et kella 13.50 ajal anti teada rongi ja kaubiku liiklusõnnetusest Türi vallas Ollepa raudteeülesõidul. Esialgsetel andmetel ei andnud Kabala poolt tulnud kaubiku Volkswagen juht teed rongile ja sellele järgnes kokkupõrge.

Soome numbrimärgiga Volkswagenit juhtis 52-aastane mees ja kaasreisija oli 53-aastane mees. Rongi juhtis 29-aastane mees. Mõlemad juhid olid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust. Esialgsetel andmetel toimetati autos olnud kaasreisija haiglasse kontrolli.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juhi Halar Hallimäe sõnul tuleb raudteed ületades olla äärmiselt ettevaatlik. „Kindlasti tuleks enne raudteele sõitmist jääda seisma ja rahulikult veenduda, et raudtee ületamine on ohutu,“ ütles Hallimäe.

Elroni teatel on rongiliiklus Rapla-Türi–Viljandi liinil siiamaani häiritud.

Õnnetuses kahjustada saanud rong ei saa reisijaid teenindada ning rongi ei ole võimalik välja vahetada enne homme õhtut Edelaraudteel toimuvate remontide tõttu.

Õnnetuse tõttu on Elroni sõiduplaanis olulisi muudatusi nii laupäeval, 24. septembril kui ka pühapäeval 25. septembril. Reisijate teenindamiseks saadab Elron liinile ka asendusbussid.

Elron vabandab reisijate ees ebamugavuste pärast. Nii sõiduplaanid kui ka bussidega asendamised teatatakse jooksvalt. Elron jagab operatiivset infot sõiduplaanide kohta kodulehelt elron.ee või tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245.