„Kohtumisel Narõškini ja Fradkoviga tegi Putin Narõškinile ettepaneku hakata SVR-i juhiks,“ teatas presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov Interfaxi vahendusel.

„Putin väljendas lootust, et valijad, kes andsid hiljutistel parlamendivalimistel oma hääle Narõškini poolt, suhtuvad mõistmisega sellesse, et tal tuleb oma mandaadist loobuda, ning märkis, et see mandaat tähendab ka nõusolekut tema suunamisega nii tähtsale töölõigule,“ ütles Peskov, kelle sõnul kirjutatakse ukaasile Narõškini SVR-i juhiks määramise kohta alla lähiajal.

„President andis kõrge hinnangu selle teenistuse tegevuse tulemustele, eriti praeguse rahvusvahelise olukorra tingimustes neil aastail, kui seda on juhtinud Fradkov, ning tänas teda selle töö eest,“ rõhutas Peskov.

1990. aastatel töötas Narõškin Peterburi linnavalitsuse majandus- ja rahanduskomitees. Alates 1998. aastast oli ta Leningradi oblastivalitsuse välismajandus- ja rahvusvaheliste sidemete komitee esimees. 2004. aastal läks ta üle presidendi administratsiooni majandusvalitsuse ülema asetäitjaks. Samal aastal sai temast Venemaa valitsusaparaadi juhi asetäitja ning hiljem juht.

Aastatel 2008-2011 juhtis Narõškin presidendi administratsiooni. Alates 2011. aasta 21. detsembrist on ta olnud riigiduuma esimees.