Ööl vastu reedet kogunes Bautzeni kesklinna taas 350 meeleavaldajat, kelle hulgas oli palju paremäärmuslasi, teatas Görlitzi politseidirektsioon. Neil oli vastas umbes 25 vasakpoolset meeleavaldajat. Politsei eraldas vaenuleerid, nii et edasi jäi vastasseis verbaalse arveteõiendamise tasemele. Neljapäeval osales operatsioonis 90 politseinikku ning ka järgmistel päevadel on politsei suuremate jõududega kohal, teatab Kesk-Saksa ringhääling MDR.

Pealtnägijate sõnul oli meeleolu ka neljapäeval agressiivne. Paremäärmuslased ründasid ka üht neid filminud ajakirjanikku. Registreeriti seitse kuritegu, muu hulgas põhiseadusevastaste sümbolite kasutamine ja vaenu õhutavate hüüdlausete skandeerimine.

Saksimaa integratsiooniminister Köpping rääkis telejaama ARD saates „Tagesthemen“ hirmuäratavast meeleolust Bautzenis. „Saksimaal on juba regioone, kus paremäärmuslus ja äärmuslikud seisukohad on teistest tugevamad,“ ütles Köpping.

Neljapäeval viidi neli pagulast Bautzenist mujale ning 30 linnas elavale noorele pagulasele kehtestati alkoholi- ja öine väljas liikumise keeld.