Mitrohhin jooksis 1992. aastal Ühendkuningriiki üle ja võttis kaasa enda valduses olevad arhiivid. Ginor ja Remez teatavad, et leidsid 1983. aastast pärinevast Nõukogude agentide loetelust ka Abbasi nime.

Viide ise on väga lakooniline, koosnedes kahest reast. Seal on kirjas, et Abbasi agendinimi on Krotov („Muul“) ning tema kui agendi eest vastutab KGB. Puudub info selle kohta, millal isik agendiks värvati, milles seisnesid tema ülesanded, mida ta vastu sai ja kui kaua agendina teenis.

Palestiina omavalitsus eitas väidet jõuliselt, osutades, et Abbasil polnud põhjust salaagendina töötada, kuna Palestiina Vabastusorganisatsioon, kuhu ta kuulus, tegi tollal niikuinii Nõukogude Liiduga avalikult koostööd. „See on järjekordne katse teda laimata,“ ütles Abbasi partei Fatah´ keskkomitee liige Mohammad al-Madni.

Mitrohhini arhiiv muudeti avalikuks möödunud aastal. Remez vihjas meediale, et uurijad avastasid dokumendi juba varem, ent uurijad otsustasid selle avaldada praegu, kuna Venemaa püüab parasjagu korraldada uusi kõnelusi Abbasi ja Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu vahel.