"Korraldajad leidsid koti Weekend festivali territooriumilt. Koti avamisel leiti sellest mõned riideesemed ja ka puru, mille osas on alust arvata, et tegemist võib olla keelatud ainega," ütles Delfile Lääne prefektuuri pressiesindaja Ruth Vilusaar.

Vilusaar sõnas, et ühtki koti omanikule viitavat eset kotis ei olnud ning keegi pole seda ka omaks tunnistanud, mistõttu on koti omanik praeguseni tuvastamata.

"Kotist [leitud] aine hävitatakse, kott ise jääb politseisse hoiule ja kui omanik ei selgu, siis antakse see aasta möödudes üle kohalikule omavalitsusele," selgitas Vilusaar. "Kuni esemete omanikku pole kindlaks tehtud, ei alusta politsei ka väärteomenetlust narkootiliste ainete kohta," lisas ta.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitluse vanemväärteomenetleja Kristiina Hallimäe lisas, et koti tõid leidude registreerimiskohta pärast peo lõppu festivali korraldajad, kellelt täpsemat infot selle leidmise asjaolude kohta ei saadud. "Kuna väärteomenetlust juhtunu kohta ei alustatud ning kahtlase aine kogus oli väike, siis hoitakse seda kuni hävitamistähtajani. Kui vahepeal tehakse koti omanik kindlaks, siis alustab politsei väärteomenetlust ja ainele saab ekspertiisi määrata."

Inimestel, kes teavad, kelle kotiga võib tegemist olla, palub politsei sellest teada anda e-postiaadressil kristiina.hallimae@politsei.ee või telefonil 444 6568.