"Teinekord mõelge kaks korda, enne kui ühte sellisesse istute," ütles antud video filminud Delfi lugeja. See pole olnud ainus vihje, millega üritatakse tõestada, et velotaksode juhid võivad vahel väga ebamugavaid ja liikluseeskirju rikkuvaid olukordi tekitada.

"Tänavu oleme mitmekümnete velotaksojuhtide osas menetlust alustanud ning kuus vormistatakse kümneid väärtegusid. Peamised rikkumised on märgi rikkumine ja ka sõiduvahendi valed mõõdud – kolmerattalise suurim lubatud laius on 125 cm. Ka oleme uurinud liiklusõnnetusi, kus üheks pooleks on velotakso. Üks velotaksojuht rammis poeust ja teine põrkas ülekäigurajal kokku sõiduautoga. Meenub ka õnnetus juulist, kui velotakso sõitis otsa sadama läheduses kõndinud 62-aastasele soomlannale. Mullu tabasime ka paar alkoholi tarvitanud juhti, tänavu on kõik kontrollitud juhid olnud kained," kirjeldas PPA pressiesindaja Seiko Kuik Delfile.

"Teame, kus velotaksod liiguvad ja milliseid teekondi nad sadamasse jõudmiseks kasutavad. Probleemsemad piirkonnad on Vanalinn ja reisisadamate ümbrus. Kui politseinikud näevad velotaksosid, hoitakse kolmerattalistel silma peal ning korrakaitsjad käivad neid kontrollimas," sõnas Kuik.

Politsei saab tegeleda velotaksodega juhtudel, kui nad rikuvad liiklusseadust või häirivad oma tegevusega teisi liiklejaid. Selleks peab aga juhtunus osalenu, pealtnägija või filmija üldjuhul ise politseile avalduse tegema.