Duterte, kes on pälvinud palju kriitikat välismaal oma narkosõja eest, milles on pärast tema ametisse astumist kaks kuud tagasi hukkunud umbes 2400 inimest, ütles hiljem, et kahetseb, et tema sõnad „jätsid isikliku rünnaku mulje“, vahendab Reuters.

„President Duterte selgitas, et pressi teated, et president Obama peab talle loengu kohtuväliste tapmiste kohta viisid tema karmide kommentaarideni, mis omakorda tekitasid probleeme,“ teatas Filipiinide valitsus. „Ta kahetseb, et tema märkused pressile on põhjustanud palju vaidlusi.“

Valge Maja teatas varem, et Obama ei hoia ennast kohtumisel liitlasriigi presidendi Dutertega tagasi, kui väljendab muret inimõiguste rikkumise üle Filipiinidel.

„Mida ta endast arvab? Ma ei ole Ameerika nukk. Ma olen suveräänse riigi president ja ma ei vastuta kellegi ees peale filipiini rahva,“ vastas Duterte ja lisas: „Litapoeg, ma vannun sulle.“

Obama sai solvangust teada, kui saabus G20 tippkohtumiselt Hiinast Hangzhoust. Pressikonverentsil ütles Obama, et andis oma abidele korralduse uurida välja, kas praegu on õige aeg konstruktiivseteks ja produktiivseteks jutuajamisteks. Tunde hiljem teatasid Obama abid, et kohtumine on tühistatud.

Duterte on värvika sõnakasutusega silma paistnud ka varem. Mais nimetas ta paavst Franciscust „hoorapojaks“ (hiljem vabandas) ja USA suursaadikut Philip Goldbergi „geist hoorapojaks“.