Mackeni sõnul on ta valmis laagrisse jääma elu lõpuni. Vahetuskaubana palub kohtunik anda ühele sisserändajale Austraalia kodakondsus.

„Ettepaneku põhjus on lihtne – ma ei saa kauem vaikida, kui Manuse saarel ja Naurul hoitakse süütuid mehi, naisi ja lapsi kohutavates tingimustes,“ kirjutas Macken välismaal asuvatele Austraalia laagritele viidates.

„Teen ettepaneku, et vähemalt ühele pagulasele väljapääsu pakkuda, nii et üks praegu Manuse saarel või Naurul hoitavatest inimestest saaks Austraalia kodakondsuse. Peaksin privileegiks, kui saaksin oma elu lõpuaastad tema asemel Naurul või Manuse saarel veeta. Saan aru, et see on ebatavaline soov, kuid esitan selle täiesti siiralt.“

Ministri pressiesindaja ei soovinud meediasse jõudnud kirja kommenteerida, märkides, et esmalt tuleb kontrollida, kas selline kiri üldse ministrile saadeti.

Viimastel kuudel on Austraalia meedias ilmunud arvukalt lugusid, mis osutavad laagrite viletsatele elutingimustele ja süstemaatilistele inimõiguste rikkumistele.