Presidendivalimiste esimese vooru tulemus Urve Tiidust ei üllatanud. "Ma arvan, et üllatav tulemus oleks olnud siis, kui Eiki Nestoril oleks olnud 68 häält ja president oleks saanud esimeses voorus valitud, mis oleks olnud väga tore otsus. Nestorist oleks saanud väga kihvt president," märkis Tiidus.

Siiski ei olnud Tiiduse sõnul ootuspärane, et sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna fraktsiooni kokkulepe toetada esimeses voorus ühiselt Eiki Nestorit ei pidanud ning viis häält kaduma läks. "See ei ole päris täpselt see, mida me ootasime, aga tagantjärele midagi muuta ei saa. See on faktiline tulemus ja kindlasti ei ole võimalik selgeks teha, kust kohast hääled täpselt jalutama läksid - kas ühest või teisest fraktsioonist.

Kohe pärast hääletustulemuste selgumist arutati Reformierakonna fraktsiooni koosolekul, kes võisid jätta Nestori poolt hääletamata. "Eks me ikka küsisime ja arutasime seda, aga minul jäi küll selline arusaam, et meie inimesed on ikkagi hääletanud poolt, et pigem ma ütleksin niimoodi, et seda on väga keeruline tagantjärele analüüsida, kuhu need täpselt läksid," selgitas Tiidus.

"Kindlasti seda spekuleeritakse, aga realistina ma ütlen, et see on praegu see fakt. Kahju, mina oleksin olnud väga rõõmus, kui oleks tulnud 68 häält Eiki Nestorile ja oleks olnud rõõmus, kui oleks olnud 45 häält esimeses hääletusvoorus," lisas Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Riigikogus jäi presidendivalimiste esimeses voorus president valimata. Pärast häälte teistkordset ülelugemist selgus, et Eiki Nestor sai 40 häält, Mailis Reps 26 häält ja Allar Jõks 25 häält. Kaheksa hääletussedelit olid tühjad.