Politsei sai pühapäeval teate, et Põltsamaa linnas Lossi tänaval vallikraavist leiti 29-aastase mehe surnukeha. Politseile teadaolevalt veetis mees päev varem sõpradega aega Põltsamaa linnas, kus toimus suvelõpupidu.

"Pärast pidu, laupäeva hommikul umbes kella 4.30 paiku, avastasid sõbrad, et mees on seltskonnast eraldunud," rääkis Delfile Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk. "Hommikuks ta koju ei jõudnud ning välja oli lülitatud ka tema mobiiltelefon."

Nii asusid meest otsima politseipatrulli kõrval ka tema sõbrad, kes käisid läbi mehe kodutee, piirkonda jäävad pargid ning teostasid otsinguid ka kanuuga pikki Põltsamaa jõge. "Järgmise päeva pärastlõunal leiti mehe surnukeha vallikraavist," lisas Virk. Päästeameti teatel leiti mees uppununa pühapäeval kella 13 ajal.

"Sündmuskohal töötanud politseiuurija kinnitas, et esialgsetel andmetel võib tegu olla õnnetusjuhtumiga ning praeguseks kogutud andmetele tuginedes pole põhjust kuritegu kahtlustada," kinnitas Virk. Sellise esmase järelduseni jõuti sündmuskoha analüüsimise, surnukeha visuaalse vaatluse ja teiste tõendite hindamise järel.

Virk sõnas, et nähtavaid vägivallamärke sündmuskohal töötanud meedikud surnukehal ei tuvastanud, kuid täpsema hinnangu surma põhjuse kohta annab kohtuarstlik lahang, kuhu surnukeha suunati. "Selle tulemuse põhjal saab politsei teha juba konkreetsemaid otsuseid edasise uurimise osas."

Mehega koos aega veetnud sõprade sõnul olid nad alkoholi tarvitanud, kuid ka selles osas annab kindla vastuse ekspertiisis läbiviidav vereanalüüs.

Traagilise surmaga lõppenud juhtumi üksikasju selgitab politsei. Kui keegi juhtus 27. augusti varahommikul Põltsamaa linnas märkama midagi kahtlast, mis võiks juhtumi uurimisele kaasa aidata, palutakse sellest teada anda politsei telefonil 5330 7139.

Jaga
Kommentaarid