Kolm kolmekümnendates aastates kahtlusalust, kelle alaliseks elukohaks on Helsingi, alustasid narkootikumide müümist küberkurjategijate platvormil nimega Siiditee, mis toimis aastatel 2011-2013 kinnises netivõrgus Tor.

Tolliametnike sõnul õnnestus kolmiku juhitaval rühmitusel edasi tegutseda ka pärast platvormi sulgemist ja kasvada lühikese ajaga üheks riigi võimsamaks narkokartelliks.

Viimase kahe aasta jooksul smugeldas see riiki enam kui 10 miljonit doosi narkootikume, muu seas 40 kilo pulbrilist ainet (amfetamiin, metamfetamiin, heroiin, kokaiin, MDMA pulbe jm), 40 000 ecstasy tabletti ja 30 000 LSD marki.

Pelgalt interneti teel müüdi kahe aasta jooksul narkootikume kahe miljoni euro eest. Kauba kohale toimetamiseks kasutati postiteenust või peideti narkootikume täis pakike salajasse asupaika nagu puul olevasse linnupesakasti.

Klientidel paluti aga narkootikumide eest tasuda virtuaalrahaga bitcoin.

Trio kinnipidamisel aprillis Turu linna lähistel leiti nende juurest 1,1 miljoni euro väärtuses narkootilist ainet, mis konfiskeeriti koos veel ühe miljoni euro väärtuses raha ja muu varaga.

Tolli kahtlustuse kohaselt toodi narkootikume Saksamaalt ja Hollandist.