Reisija Helena rääkis Delfile, et tuul oli merel umbes 20 m/s ja laine kõrgus ligi kolm meetrit. Saarel oli aga nii rasedaid kui ka lapsi, kellel polnud saarel kusagil ööbida. "Appi lubas minna Watersport.ee ja Viimisi vabatahtlik merepääste oma lahtiste kaatritega, kes peaks nelja korraga 40 inimest Rohuneeme sadamasse toimetama," rääkis naine.

Samuti saarel olnud Anna-Liisa märkis, et ta oli küll Aegnal päeva lõksus, kuid päev oli tore. Küll sõnas ta, et Kihnu veeteed oleksid võinud olla operatiivsemad ja inimesi paremini kursis hoida. "Suured tänud kummipaadi kaptenile, kes vinge sõiduga meid tagasi tõi - küll lisaraha eest, aga igati väärt," sõnas Anna-Liisa. Naise sõnul toodi sedasi üle kokku üheksa täiskasvanut, kes kokkuvõttes reisiga rahule jäid. Kusjuures Anna-Liisa sõnul puhus tuul merel suisa kuni 33 m/s."Eks natuke ekstreemsust hoiab vere liikumises," arvas ta.

AS Kihnu Veeteed, kes opereerib liinil Tallinn-Aegna, teatas oma kodulehel eile, et tõepoolest on liinil häireid. Seoses tugeva tuulega tühistati eile reisilaev Vesta väljumised kell 15 ja 18 Tallinnast ning kell 16.30 ja 19.30 Aegnalt. Hoiatati, et häireid võib esineda ka tänastes väljumistes ning paluti jälgida teateid kodulehel.

Riigi ilmateenistus andis eile tugeva tuule tõttu hoiatuse. Täna tugeva tuule hoiatust vähemalt kella 9.30 seisuga ei ole.